
Plant-Based, Allergy-Free "NINZIA BOSAI" Curry Begins Trial Sales in Tokyo
Featuring Hearty, Plant-Based 'Meat' Chunks Made with Unique Konjac Technology, this a Completely Vegan Curry is Available for a Limited Time Until September 13th.
"NINZIA Inc. (Headquarters: Chuo-ku, Kobe; CEO: Masahiro Yorikama), a texture-engineering startup creating new forms of food, conducted trial sales of its "NINZIA BOSAI European-style Curry" at the BOSAI Pop-up Store held at the Tokyo Innovation Base (TIB) until Saturday, September 13, 2025. The "NINZIA BOSAI European-style Curry" is a next-generation emergency food that encourages a sustainable "rolling stock" approach to stockpiling through its delicious, ready-to-eat formula, while also catering to diverse dietary needs, including vegans."
NINZIA BOSAI European-style Curry
Leveraging the latest technology from NINZIA and Fuji Oil, the NINZIA BOSAI European-style Curry is a completely plant-based meal that achieves a rich and hearty flavor perfect for everyday enjoyment. Its standout feature is the substantial, meat-like chunks—crafted from soy and NINZIA's proprietary konjac-based "NINZIA PASTE"—which deliver an authentic taste and texture.
Designed for convenience, it is ready-to-eat straight from the pouch with no water or heating required. This deliciousness makes it ideal not only as emergency food but as a regular meal, encouraging a natural and effortless "rolling stock" cycle for home preparedness.
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完全植物性/小麦・卵・乳 不使用の「NINZIA BOSAI 欧風カレー」を都内で試験販売。「見せる」「味わう」「植物性」、持続可能な防災食備蓄を。
独自のこんにゃく技術で生んだ“プラントベースのゴロッとお肉”が特長の完全植物性カレーを9月13日までの期間限定で提供。
あたらしい食のカタチをつくるテクスチャ・エンジニアリング・スタートアップ株式会社NINZIA(本社:神戸市中央区、代表取締役:寄玉昌宏)は、2025年9月13日(土)までTokyo Innovation Base(TIB)にて開催中の防災[純村1] ポップアップストアで、『NINZIA BOSAI 欧風カレー』の試験販売を行っています。『NINZIA BOSAI 欧風カレー』は、調理不要のおいしさで無理のない備蓄循環(ローリングストック)を促し、ヴイーガンなど食の多様性にも対応した次世代の防災食です。
NINZIA BOSAI 欧風カレー
NINZIAと不二製油の最新技術により、「出汁」も「肉」も完全植物性で、日常でも食べたくなる濃厚な食べ応えを実現しました。独自技術のこんにゃくペースト「NINZIA PASTE」と大豆から、見た目も味も本物のようなゴロッとしたプラントベースのお肉が特長です。
湯煎や水を使わず、開封してそのまま食べられ、「非常時用」としてだけでなく、「日常食」として楽しめるおいしさで、無理なく自然な備蓄の循環(ローリングストック)を促します。

NINZIA BOSAIについて
近年、SDGs/ESGの取り組みが推進される一方、自治体の全備蓄量の4分の1が消費期限切れで廃棄されているとも言われ、防災食の「隠れ食品ロス」が社会課題になりつつあります。企業や自治体は在庫を定期的に入れ替える「ローリングストック」を推進しているものの、期限が近い食品をフードバンクに寄付するといった受動的な対応策に留まっています。
「NINZIA BOSAI」は、すべての製品を完全植物性とすることで常温でも油脂が固まらず、防災食に求められる機能と普段から食べたくなる濃厚な味付けを両立。また、NINZIAのテクスチャエンジニアリング技術によって、肉や麺といったこれまでの植物性レトルト製品では再現の難しかった食感を実現していきます。
