
NINZIA Presented at Official MAFF Event at Expo 2025 Osaka
Co-developed with Leading Allergen-friendly Expert Chef Mariko Ueda, the "Gluten-Free Konjac Waffle" Proposes a Vision for the Future of Sustainable Food
"NINZIA Inc., a texture engineering startup creating the new style of food (Chuo-ku, Kobe; CEO: Masahiro Yoritama; hereinafter referred to as 'our company'),unveiled its "Gluten-Free Konjac Waffle" on June 9, 2025, at the official Ministry of Agriculture, Forestry and Fisheries (MAFF) event, "RELAY THE FOOD," during the Osaka-Kansai Expo. Co-developed with Chef Mariko Ueda, a leading expert in allergen-friendly cuisine, the waffle was offered as a sample on a stage themed "FOOD TO THE SUSTAINABILITY," proposing a sustainable future of food that everyone can enjoy. "
Overview
Program: Ministry of Agriculture, Forestry and Fisheries "Food and Lifestyle Future Week"
Stage: "FOOD TO THE SUSTAINABILITY"
Venue: EXPO Messe "WASSE" Stage
Date and Time: Monday, June 9, 2025, 13:30 - 18:30
URL: https://www.maff.go.jp/j/press/shokuhin/wasyoku/250516.html
Content: This event brings together chefs who champion sustainable food practices and innovative food startups. They will collaborate to foster discussions on the future of food, focusing on themes like plant-based diets and sustainable seafood. Through tasting experiences, the event aims to provide attendees with an opportunity to re-evaluate their food choices.
=================
【NINZIA】大阪・関西万博の農林水産省公式イベント『RELAY THE FOOD~未来につなぐ食と風土~』に登壇・試食提供を実施
アレルギー対応の第一人者「上田まり子シェフ」と作り上げた『グルテンフリー蒟蒻ワッフル』を提供、未来の持続可能な食を提案
あたらしい食のカタチをつくるテクスチャ・エンジニアリング・スタートアップ株式会社NINZIA(神戸市中央区、代表取締役:寄玉昌宏、以下「当社」)は、2025年6月9日、大阪・関西万博の農林水産省公式イベント『RELAY THE FOOD~未来につなぐ食と風土~』にて、食物アレルギー対応の第一人者である上田まり子シェフと共同開発した『グルテンフリー蒟蒻ワッフル』を披露しました。「FOOD TO THE SUSTAINABILITY」をテーマにしたステージで試食提供を行い、誰もが楽しめる、持続可能な未来の食を提案しました。
■開催概要
プログラム:農林水産省「食と暮らしの未来ウィーク」
登壇ステージ:「FOOD TO THE SUSTAINABILITY」
会場:EXPOメッセ「WASSE」内ステージ
日時:2025年6月9日(月)13:30-18:30
URL:https://www.maff.go.jp/j/press/shokuhin/wasyoku/250516.html
内容:持続可能な「食」をサステナビリティを実践するシェフと革新的な食のスタートアップが共演し、プラントベースやサステナブルシーフードをテーマに食の未来を考える きっかけを生み、試食体験を通じて、参加者が「食の選択」を見つめ直す場を提供しました。