NINZIA Spoke at "Disaster Preparedness x Startup Talk Event"

NINZIA Spoke at "Disaster Preparedness x Startup Talk Event"

Aiming to solve the challenges of "taste" and "food waste" in disaster preparedness stockpiling with our proprietary Konjac-based food technology.

"NINZIA Inc. (Headquarters: Chuo-ku, Kobe; CEO: Masahiro Yoritama), a texture-engineering startup creating new forms of food,  spoke at the "Disaster Preparedness x Startup Talk Event" held at Tokyo Innovation Base on Saturday, September 13, 2025. At the event, we introduced our new emergency food brand, "NINZIA BOSAI," and discussed our specific initiatives to solve the challenges of "taste" and "food waste" in emergency food with our proprietary technology using the traditional Japanese ingredient, konjac."

Event Details

  • Event Name: Disaster Preparedness x Startup Talk Event
  • Date & Time: Saturday, September 13, 2025, 13:00 - 15:00 (JST)
  • Location: Tokyo Innovation Base (3-8-3 Marunouchi, Chiyoda-ku, Tokyo)
  • Organizer: Tokyo Innovation Base
  • URL: https://peatix.com/event/4562663/view


NINZIA Speaking Schedule

  • Speaker: Masahiro Yoritama, CEO & CRO, NINZIA Inc.
  • Speaking Time: 13:20 - 13:40 (JST)

=================================

「防災×スタートアップトークイベント」に登壇。日本の伝統食材で「防災食はまずい」を覆す。

独自の蒟蒻技術を用いたフードテックで、防災備蓄における「味」と「食品ロス」の課題解決を目指す。

あたらしい食のカタチをつくるテクスチャ・エンジニアリング・スタートアップ株式会社NINZIA(本社:神戸市中央区、代表取締役:寄玉昌宏)は、2025年9月13日(土)にTokyo Innovation Baseで開催される「防災×スタートアップトークイベント」に登壇します。当日は、新防災食ブランド「NINZIA BOSAI」をご紹介し、日本の伝統食材「こんにゃく」の独自技術が、いかにして防災食の「味」と「食品ロス」という課題を解決するのか、その具体的な取り組みについてお話しします。

イベント概要

イベント名:防災×スタートアップトークイベント

開催日時:2025年9月13日(土) 13:00~15:00

場所:Tokyo Innovation Base(東京都千代田区丸の内3丁目8−3)

主催:Tokyo innovation Base

URL:(防災×スタートアップトークイベント | Peatix https://peatix.com/event/4562663/view

 

NINZIA 登壇スケジュール

登壇者:株式会社NINZIA 代表取締役CEO兼CRO 寄玉 昌宏

登壇時間:13:20~13:40

ブログに戻る