NINZIA's "European-Style Curry" Wins FOOD SHIFT Selection Award

NINZIA's "European-Style Curry" Wins FOOD SHIFT Selection Award

Recognized by MAFF's "NIPPON FOOD SHIFT" Program for Helping Expand the Emergency Home Food Market.

 

"NINZIA Inc. (Headquarters: Chuo-ku, Kobe; CEO: Masahiro Yoritama), a texture-engineering startup creating new forms of food,  is pleased to announce that its emergency food product, "NINZIA European-Style Curry," has received an award in the "FOOD SHIFT Selection."

This selection is part of the "NIPPON FOOD SHIFT" initiative, a project promoted by the Ministry of Agriculture, Forestry and Fisheries (MAFF). The product was honored in [Category 3] Agricultural, forestry, fishery, and processed food products contributing to the expansion of the home stockpiling market."



"FOOD SHIFT Selection" Award Details

  • Award Name: FOOD SHIFT Selection
  • Award Classification: Prize Winner
  • Award Division: [Division 3] Agricultural, forestry, fishery, and processed food products contributing to the expansion of the home stockpiling market.
  • Award-Winning Product: NINZIA European-Style Curry
  • URL: https://nippon-food-shift.maff.go.jp/2025/aw_selection_award.html

====================================

蒟蒻を活かした未来の防災食「NINZIA欧風カレー」、FOOD SHIFT セレクションに入賞

 

農林水産省「NIPPON FOOD SHIFT」の取組にて、家庭備蓄の市場拡大に寄与する産品として選定。

 

あたらしい食のカタチをつくるテクスチャ・エンジニアリング・スタートアップ株式会社NINZIA(本社:神戸市中央区、代表取締役:寄玉昌宏、以下「当社」)は、この度、当社の防災食製品「NINZIA欧風カレー」 が、農林水産省が推進する「食から日本を考える。NIPPON FOOD SHIFT」 の一環である「FOOD SHIFT セレクション」 において、【部門③】家庭備蓄の市場拡大に寄与する農林水産物・加工食品等の産品 として「入賞」 しました。

 

「NINZIA 欧風カレー」は、出汁・肉ともに完全植物性。独自技術のこんにゃくペースト「NINZIA PASTE」と大豆で、本物のようなゴロッとしたプラントベース肉を実現しました。湯煎や水を使わず開封してそのまま食べられ、日常食としてのおいしさが無理のないローリングストックを促します。


「FOOD SHIFT セレクション」入賞概要

アワード名: FOOD SHIFT セレクション

受賞区分: 入賞

受賞部門: 【部門③】家庭備蓄の市場拡大に寄与する農林水産物・加工食品等の産品

受賞産品: NINZIA欧風カレー

URL: https://nippon-food-shift.maff.go.jp/2025/aw_selection_award.html

「NINZIA 欧風カレー」

「NINZIA 欧風カレー」は「出汁」も「肉」も完全植物性で、日常でも食べたくなる濃厚な食べ応えを実現しました。独自技術のこんにゃくペースト「NINZIA PASTE」と大豆から、見た目も味も本物のようなゴロッとしたプラントベースのお肉が特長です。

湯煎や水を使わず、開封してそのまま食べられ、「非常時用」としてだけでなく、「日常食」として楽しめるおいしさで、無理なく自然な備蓄の循環(ローリングストック)を促します。

ブログに戻る