Offer Tasting at Ministry of Agriculture, Forestry and Fisheries' "Food Tech Stage" at Expo 2025 Osaka

Offer Tasting at Ministry of Agriculture, Forestry and Fisheries' "Food Tech Stage" at Expo 2025 Osaka

Sustainable Chefs Develop Rice Flour Waffles with NINZIA's Konjac Material for "FOOD TO THE SUSTAINABILITY"

"NINZIA Inc., a texture engineering startup creating the new style of food (Chuo-ku, Kobe; CEO: Masahiro Yoritama; hereinafter referred to as 'our company'), is excited to announce it will be offering tastings at the Ministry of Agriculture, Forestry and Fisheries' "Food Tech Stage" at Expo 2025 Osaka, Kansai. On June 9, 2025, as part of the "FOOD TO THE SUSTAINABILITY" themed stage, NINZIA Inc. will collaborate with Chef Mariko Ueda, a leading advocate for sustainable food, to propose the future of food. They'll do this by offering tastings of rice flour waffles developed using NINZIA's unique konjac material."


Overview

Program: Ministry of Agriculture, Forestry and Fisheries "Food and Lifestyle Future Week"

Stage: "FOOD TO THE SUSTAINABILITY" 

Venue: EXPO Messe "WASSE" Stage 

Date and Time: Monday, June 9, 2025, 13:30 - 18:30 

URL: https://www.maff.go.jp/j/press/shokuhin/wasyoku/250516.html

Content: This event brings together chefs who champion sustainable food practices and innovative food startups. They will collaborate to foster discussions on the future of food, focusing on themes like plant-based diets and sustainable seafood. Through tasting experiences, the event aims to provide attendees with an opportunity to re-evaluate their food choices.

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大阪・関西万博の農林水産省出展エリア「フードテックステージ」にて試食提供

 

持続可能な「食」を実践するシェフがNINZIAの蒟蒻素材を使い開発した「米粉ワッフル」を提供 ~FOOD TO THE SUSTAINABILITY~

 

あたらしい食のカタチをつくるテクスチャ・エンジニアリング・スタートアップ株式会社NINZIA(神戸市中央区、代表取締役:寄玉昌宏、以下「当社」)は、2025年6月9日、大阪・関西万博の農林水産省出展エリア「フードテックステージ」にて、試食提供を実施いたします。「FOOD TO THE SUSTAINABILITY」がテーマのステージにて、持続可能な食の未来を体現する上田まり子シェフと共に、当社独自の蒟蒻素材を活用した「米粉ワッフル」の試食提供を通じて、未来の“食のかたち”を提案します。

 

■開催概要

プログラム:農林水産省「食と暮らしの未来ウィーク」

登壇ステージ:「FOOD TO THE SUSTAINABILITY」

会場:EXPOメッセ「WASSE」内ステージ

日時:2025年6月9日(月)13:30-18:30

URL:https://www.maff.go.jp/j/press/shokuhin/wasyoku/250516.html

内容:持続可能な「食」をサステナビリティを実践するシェフと革新的な食のスタートアップが共演し、プラントベースやサステナブルシーフードをテーマに食の未来を考える きっかけを生み、試食体験を通じて、参加者が「食の選択」を見つめ直す場を提供します。

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