Received Investment from the Ritsumeikan Social Impact Fund

Received Investment from the Ritsumeikan Social Impact Fund

"NINZIA Inc., a texture engineering startup creating new food styles (Chuo-ku, Kobe; CEO: Masahiro Yoritama), has secured funding from the Ritsumeikan Social Impact Fund Investment Limited Partnership, operated by Plus Social Investment Co., Ltd. (Kyoto, Kyoto; President: Masato Noike)."

 

Purpose of Funding and Future Developments

NINZIA Inc. is a material tech startup dedicated to developing innovative binding and texture creation technologies. These technologies control the behavior of dietary fiber, reducing reliance on sugars, fats, and animal-derived ingredients. While our materials and technology are both innovative and unique, their distinctiveness has made mass production trial development in a way that's easy for companies to utilize a challenge for real-world implementation. This funding will primarily be used for further development work to enable social implementation, capital investment to improve production efficiency, and basic research to further refine our unique technologies.

Furthermore, leveraging the diverse assets of the Ritsumeikan Academy — including the College of Gastronomy Management, which champions the concept of "Making the world delicious and interesting," the College of Life Sciences and College of Science and Engineering, which conduct research on polymer materials, and APU (Ritsumeikan Asia Pacific University), with its diverse international student and faculty body — we will strive to realize a world where "everyone can enjoy food."

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立命館ソーシャルインパクトファンドより資金調達を実施

あたらしい食のカタチをつくるテクスチャ・エンジニアリング・スタートアップ株式会社NINZIA(神戸市中央区、代表取締役:寄玉昌宏、以下「当社」)は、立命館ソーシャルインパクトファンド投資事業有限責任組合(運営:プラスソーシャルインベストメント株式会社、京都府京都市、代表取締役社長:野池雅人)より、資金調達を実施致しました。

 

■資金調達の目的と今後の展開

株式会社Sydecasは、食物繊維のふるまいをコントロールし、糖や脂質、動物性素材に頼らない結着成型と食感創成の技術開発を行うマテリアルテックスタートアップです。私たちの素材と技術は革新的かつユニークである一方、その独自性の高さゆえに、使用者側である企業が活用しやすい形での量産試作開発が社会実装を行う上での課題でした。今回の資金調達は、社会実装のための更なる開発業務や生産効率を上げるための設備投資、独自性に磨きをかける基礎研究を中心に活用します。

また、「世界をおいしく、おもしろく。」をコンセプトに掲げる食マネジメント学部、高分子材料についての研究を行う生命科学部や理工学部、多彩な国籍の学生・教員を有するAPU(立命館アジア太平洋大学)など、立命館学園のもつ多彩なアセットを活用し、「全ての人が食を楽しめる世界」の実現に向けて、邁進してまいります。

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