
Wins Excellence Award in the 25th New Business Grant Program from Ikeda Senshu Bank
Recognized for Innovation in the Healthcare Sector
KOBE, JAPAN – August 14, 2025 – NINZIA Inc. (Headquarters: Chuo-ku, Kobe; CEO: Masahiro Yorita), a Texture Engineering startup shaping the future of food, is pleased to announce that it received the Excellence Award in the 25th New Business Grant program from Ikeda Senshu Bank in February 2025.
The company was recognized for its novelty and originality in the healthcare sector.
Future Outlook
NINZIA Inc. is a Texture Engineering startup developing technology for binding, forming, and texture creation by controlling the behavior of dietary fiber, without relying on sugar, fats, or animal-based materials.
While our materials and technology are innovative and unique, their high degree of originality has presented a challenge for real-world application—specifically, developing mass-production prototypes in a form that is easy for our corporate partners to adopt.
We will utilize this New Business Grant to focus on three key areas: further development for global expansion and real-world application, capital investment to improve production efficiency, and basic research to further refine our unique technology.
With the support of this grant, we will continue to strive to bring our Japan-born food technology to more countries and regions, enabling people around the world to enjoy "eating" without limitations.
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池田泉州銀行「第25回ニュービジネス助成金」優秀賞を受賞
ヘルスケア分野の革新性が評価
あたらしい食のカタチをつくるテクスチャ・エンジニアリング・スタートアップ株式会社NINZIA(神戸市中央区、代表取締役:寄玉昌宏、以下「当社」)は、2025年2月、池田泉州銀行「第25回ニュービジネス助成金」優秀賞を受賞しました。ヘルスケア分野における新規性と独創性が評価されました。
■今後の展開
株式会社NINZIAは、食物繊維のふるまいをコントロールし、糖や脂質、動物性素材に頼らない結着成型と食感創成の技術開発を行うテクスチャ・エンジニアリング・スタートアップです。私たちの素材と技術は革新的かつユニークである一方、その独自性の高さゆえに、使用者側である企業が活用しやすい形での量産試作開発が社会実装を行う上での課題でした。今回のニュービジネス助成金は、海外展開や社会実装のための更なる開発業務や生産効率を上げるための設備投資、独自性に磨きをかける基礎研究を中心に活用します。また、今回のニュービジネス助成金を受け、世界の人々が制限なく「食べる」を楽しむために日本発の食品技術をより多くの国や地域に提供するために邁進してまいります。